Servis računara Mirijevo & Servis laptopova Mirijevo

  062/960-5031

 

Popravljamo ili  menjamo vaš ekran za laptop bilo koje dimenzije i rezolucije ,najtraženiji su led ekrani dimenzije 15.6 , 17.3 i 10.1 inca.

KOJI SU NAJČEŠĆI KVAROVI NA LAPTOPU I DESKTOP RAČUNARU I NJIHOVI UZROCI:

Kod nas u SZS vrši se popravka svih mogućih kvarova bez izuzetaka.

U praksi se najčešće susrećemo sa problemom loše održavanog operativnog sistema punog virusa i drugog štetnog softvera koji prouzrokuje nemoguć i usporen rad laptopa ili desktop računara.Ove uslovno rečeno kvarove mi najlakše popravlamo reinstalacijom sistema i adekvatnom antivirusnom zaštitom dok postoji mogućnost i čišćenja OS-a , čišćenjem virusa,uklanjanjem malvera, deinstalacijom nepotrebnih programa. Ovako optimizovan sistem daje garanciju optimalnog rada. U SZS servisu laptop računara i desktop računara spadaju i hardverski problemi kojih opet ima teže i lakse rešivih. U one lakše ubrajamo neispravne delove poput ram memorije ,procesora, hard diska koje menjamo novim i tako vraćamo računar u potpunu operativu. Neki statstički podaci govore da su kvarovi matične ploče najzastupljeniji i da čine 39% svih kvarova.Kao složen elektronski sklop ona je veoma osetljiva na statički elektricitet ,nagle skokove i padove napona i naravno neadekvatno hlađenje s obzirom na veliku termalnu disipaciju njenih komponenti. Savet korisnicima je korišćenje originalnih AC adaptera (punjača) , skidanje laptopa sa električne mreže tokom nevremena i redovno čišćenje laptopa, sistema za ventilaciju (ventilatora i hladnjaka) .Često nam na servis donose i matične ploče kod kojih je fizički oštećen usb konektor , džek za slušalice, konektor za mrežni kabl, pa  smo čak imali i slučajeva gde su ljudi nepažljivim čišćenjem otkidali smd komponente sa ploče na laptopu .

Za vas koji ste to tek nedavno uočili, laptopovi ne vole da “piju” tečnosti bilo koje vrste 🙂 za mnoge korisnike to je čini nam se velika nepoznanica jer smo do sada imali izuzetno veliki broj servisa kod kojih je uzročnik prosuta tečnost po laptopu, da li je to voda, sok, kafa ili neko alkoholno piće rezultat je obično isti – tastatura je prva na udaru i najčešće postaje neupotrebljiva, a ukoliko tečnost prodre dublje do matične ploče onda nastaju izuzetno teški kvarovi za dijagnostiku i popravku .Voda kao provodnik dovodi do potencijalnih kratkih spojeva, a elektrolitička aktivnost nastaće čim tečnost stupi u kontakt sa kolima/elektronikom koja su pod naponom i zato je najbitnije odmah isključiti laptop i izvaditi bateriju i/ili kabal iz struje .Sledeća faza je što hitnije doneti laptop na čišćenje i pregled pre nego što oksidacija ošteti komponente i vodove. Često je uzrok kvarova na laptopu softverski virus ili malver i tu se radi čišćenje laptopa od virusa.Statistički drugi po redu hardverski kvar na laptopu sa 18% učestaosti je neispravan DC konektor .Ovaj tip kvara nastaje zbog nepažljivog rukovanja : preterana upotreba sile prilikom uključivanja punjača, pad laptopa dok je uključen na punjač zatim ukoliko nepažnjom zakačite kabl punjača dok je laptop na punjenju. Mi ovaj kvar relativno lako otklanjamo zamenom ili popravkom džeka na matičnoj ploči .Kratak klip sa youtube-a za one sa malo više hrabrosti i iskustva u radu sa lemilicom jasno demonstrira kako se ovo radi .

Osim ovog problema , nepažnja je čest uzrok još nekim čestim problemima kod laptopa. Neki proizvođači među kojima je vrlo zastupljen MSI prilično su krhko dizajnirali poleđinu ekrana i šarke koje nose ekran te su stoga vrlo osetljivi na bahato ophođenje i pritom dolazi do pucanja bilo plastike bilo metalnih vođica šarki .Mi smo razvili nekoliko zanimljivih načina za sanaciju ovakvih problema popravku šarki na laptopu, zamenu tj. popravku šarki i kućišta laptopa.

Rokovi:

SZS Servis desktop i laptop uređaja je posao za strpljive i posvećene ljude, baš iz tog razloga molimo i naše
klijente za malo strpljenja jer kao što i sami pretpostavljate svako ko nam donese laptop na servis želi da dobije svoj računar u najkraćem mogućem roku .Mi se kao kolektiv izuzetno odgovorno odnosimo prema poslu i verujte nam učinićemo sve da se svaki donet uređaj detaljno ispita i ako je ikako moguće popravi .Pod pretpostavkom da nije fizički uništen po definiciji svaki laptop može da se popravi, međutim ono što ponekad kvari ovu računicu jeste cena popravke .Mi svakako vodimo računa o tome i naše mušterije odvraćamo od popravke u slučajevima kada cena premašuje neki naš osećaj za realnost.
Svakako se unapred konsultujemo sa vama kako vas ne bi doveli pred svršen čin da plaćate nešto što se ne isplati.U nekim slučajevima rokovi za popravku se neminovno moraju produžiti kada se radi o nabavci delova iz inostranstva kojih nema na domaćem tržištu, a neophodni su da bi se posao završio.

Prijem i slanje pošiljaka :

Za sve zainteresovane korisnike naših usluga koji nisu u mogućnosti da nam lično dostave neispravan uredjaj za servis napominjemo da vršimo prijem paketa i pošiljaka poslatih na našu adresu putem post ekspresa, bex-a  i drugih kurirskih službi i u najkraćem roku radimo dijagnostiku i servis nakon čega vam vraćamo popravljen uredjaj na isti način ili po dogovoru uz naplatu pouzećem.

 

Otkup starih računara i laptopova :

 

Ukoliko želite da se rešite vašeg dotrajalog uređaja tj. da prodate računar bilo da je ispravan ili ne, došli ste na pravo mesto jer mi i otkupljujemo razne komponente, računare i laptopove.  Pozovite nas, pošaljite poruku ili email sa brendom uređaja, model i specifikacijom (procesor, ram, hard disk, grafička kartica).

Servis Za Sve - Servis racunara Mirijevo
Servis Za Sve – Servis racunara Mirijevo

Leave a Reply